Дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, в събота обещаха 9,1

...
Дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, в събота обещаха 9,1
Коментари Харесай

Обещаха 9,1 млрд, евро за украинските бежанци в рамките на глобална инициатива

Дарители, в това число канадското държавно управление и Европейската комисия, в събота обещаха 9,1 милиарда евро дарения, заеми и безплатни средства в поддръжка на укранските бежанци, бягащи от войната след нахлуването на Русия, предава Ройтерс.

Мероприятието за набиране на средства във Варшава събра 1,8 милиарда евро за поддръжка на вътрешно разселени хора в Украйна и 7,3 милиарда евро за бежанци, избягали от страната в прилежащи страни.

Правителства, компании и частни лица дружно дадоха обещание 4,1 милиарда евро дарения, които ще бъдат разпределени значително посредством украинските управляващи или Организацията на обединените народи.

Останалите пет милиарда евро са заеми и безплатни средства от финансови институции на Европейски Съюз, включително стратегия от четири милиарда евро за подкрепяне на обезпечаването на жилища, обучение и здравни грижи за бежанците, идващи в страните от Европейски Съюз.

" Ние заставаме на Ваша страна, било то в този момент във времена на война, било то с бежанците, само че най-важното, откакто тази война бъде извоювана от Украйна, за възобновяване и възобновление на страната ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която посети Киев в петък и беше хазаин на мероприятието, дружно с канадския министър председател Джъстин Трюдо.

Повече от 4 милиона души към този момент са избягали от Украйна, с цел да търсят заслон в страни от Европейски Съюз, до момента в който 6,5 милиона души са напуснали домовете си, само че остават в Украйна, заяви Европейската комисия.

Бежанците от Украйна попаднаха отново в центъра на обектива след като ракета удари основната гара в Източна Украйна Краматорск, където се събират доста хора опитващи се да изоставен опустошените от войната региони. При удара починаха 52 души. измежду които и деца, а към 100 души бяха ранени. Украйна и западните страни обвиниха Русия, която от своя страна отхвърли да употребява такива ракети (в съответния случай " Точка-У ", руско производство). 

И през днешния ден са проведени 10 филантропични коридора, в това число от обсадения пристанищен град Мариупол. Украинските власти призоваха хората да изоставен Луганска област (териториите от нея, следени от Украйна), защото има опасения, че там предстоят тежки боеве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР